Verslag Spanje en Andorra

Geplaatst op 22-06-2022  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey

Spanje en Andorra, juni 2022

 

Eindelijk was het zo ver, na 2 jaar wachten mocht de Spanje en Andorra reis eindelijk vertrekken op vrijdag 3 juni. Daar verheugden we ons ook erg op. En dan ook nog eens zeer vroeg opstaan voor degenen die in Duivendrecht opstapten. Om 06.30 uur stond de bus van Boosten, helemaal uit Heerlen, al voor ons klaar om ons naar Herveld te brengen waar de mensen uit Arnhem en omstreken zouden instappen. Met 51 personen, een bus vol zijn we vertrokken. In Maastricht was er een chauffeurswissel. Paul zou de hele reis onze chauffeur zijn. Via Luik, Metz, Nancy en Dijon naar Chalon-sur-Saône voor een verblijf in Ibis Hotel waar we rond 18.00 uur aankwamen. De volgende dag door naar Santa Susanna aan de Costa Brava, maar de reis duurde erg lang vanwege het Pinksterweekend, veel files op de Route de Soleil. We verbleven in Hotel Caprici Verd voor 6 nachten. Een goed hotel aan het begin van de boulevard vlakbij het strand. Jammer van de akoustic in het restaurant, je kon elkaar bijna niet verstaan in deze klankkast.

 

Vanuit Santa Susanna hebben we dagtochten gemaakt naar Cadaqués op een schiereiland aan de kust. Een prachtige tocht over een smalle weg naar dit toeristisch vissersdorp met witte huisjes waar de kunstenaar Dali ook een huis had. In de middag naar Figueres voor een bezoek aan het Dali Museum in een voormalig theater waar Dali in een crypte onder het podium ook is begraven. De dag daarna naar Calella om dit stadje in de ochtend te verkennen.

 

Ook brachten we een bezoek aan Spanjes 2e grote stad Barcelona. Met de uitstekende gids Bibi zijn we langs de Sagrada Familia, Gaudi’s meesterwerk, het stadion van FC Barcelona Camp Nou, het Olympisch dorp van 1992 en naar het terras van Montjuïc National Palace gereden voor een panoramisch uitzicht over de stad. In de middag was er vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

 

In Blanes zijn we met het toeristentreintje naar de Botanische Tuin Marimurtra gebracht. Een plantenparadijs dat dankzij de geografische ligging een nauwe relatie heeft met de Middellandse Zee. Marimurtra telt meer dan 400 soorten van vijf verschillende continenten. In de middag naar Tossa del Mar voor de lunch en bezoek aan dit stadje.

 

Na al deze uitstapjes was een vrije dag een welkome afwisseling om in het zwembad te verblijven of om zelf met de trein de regio te verkennen.

 

Na 6 dagen Santa Susanna zijn we vroeg vertrokken naar Ribes de Freser in de Pyreneeën om met de tandradbaan naar Vall de Nuria te gaan, een treinreis met prachtige vergezichten. In de middag doorgereden naar La Massana in Andorra voor een verblijf van 3 nachten in Hotel Magic Massana.

 

Gids Erik heeft ons 2 dagen het prachtige Andorra laten zien met de hoge bergen waar de sneeuw nog op ligt. Hij bracht ons ook in Os de Civis, een Spaans dorp dat alleen via Andorra te bereiken is. Hier kregen we een uitgebreide 4-gangen lunch met vrolijke muziek. Op de laatste dag van ons verblijf konden we nog belastingvrij shoppen in Andorra la Vella, vooral sigaretten en sterke drank zijn er echt goedkoop.

 

Via Macon, waar we een laatste stop voor een overnachting maakten zijn we naar Restaurant Aod Thoear in Thorn gereden voor het afscheidsdiner. Helaas, de 12 dagen waar iedereen zo naar uitkeek waren weer voorbij, maar het was een hele leuke reis met erg veel zon, zee en sangria.

 

Humphrey

 

Fotoalbum