Verslag Tapas Workshop

Geplaatst op 28-09-2024  -  Categorie: Verslagen  -  Auteur: Humphrey Rudolph

Voordat de Tapas Workshop begon waren er helaas nogal wat afmeldingen. Uiteindelijk zijn er 20 leden rond 15 uur naar Smaak Amsterdam aan de Zeeburgerdijk 54A gekomen. Daar kregen we een hele goede uitleg van Bjorn wat de bedoeling was van deze middag.

img-5326

Tijdens de Tapas Workshop hebben we dit gemaakt:

  • Tostada met serranoham en olijf
  • Soep van geroosterde tomaten
  • Spiesje van manchego kaas, tomaat en olijf
  • Spiesje van zalm in appelwijn
  • Geroosterde paprika in kruidige olie
  • Kipfilet met een sherrysaus
  • Albóndigas (gehaktballetjes) in tomatensaus
  • Tortilla Española
  • Paella van paprika, tomaat, saffraan, inktvis, mosselen, garnalen en heel veel knoflook
  • Olijvenbrood
  • Chocolademousse

img-5334

Spontaan ontstonden er gezellige groepjes die de diverse tapas gingen bereiden. Maar eerst de handen goed wassen! Al gauw werd er druk gesneden, gepeld, geroerd, gekneed, gekookt, gebraden en gebakken. Daar hadden we een kleine 2 uur voor nodig. Voor sommige tapas was het best veel werk, maar de taken werden goed overgenomen en als een echt team werd er samengewerkt. Het resultaat was heerlijk, aan 2 grote tafels werd er goed van gegeten onder genot van een cerveza of Spaanse vino. De groepsinspanning werd rijkelijk beloond!

Humphrey Rudolph

Foto's Erwin van Dijk en HR

Fotoboek